Monday, April 30, 2012

Veel bezoek ineens!

En toen werd van de een op de andere dag besloten dat Koos wel eventjes naar Nederland zou vliegen. Zit ik daar in mn uppie. Gelukkig kwam Jacodien hier logeren. Zij wonen 3 uur van Houston af en moesten schoonmama van het vliegveld halen. Maar om nou 3 uur heen en 3 uur terug in de auto te moeten op 1 dag met twee kinderen....dat is niet ideaal. Dus kwam ze gezellig hier met de kiddo's. Rens en Thomas vonden het erg leuk om met Boaz en Zarah te spelen. En ik vond het heel gezellig met Jacodien. Jammer dat we elkaar niet eerder ontmoet hebben.
We hadden gedacht 1 dagje wat leuks te doen en ergens heen te gaan. We rijden naar Hermann park ( waar ook de dierentuin is) daar is een enorme parkeerplaats. Maar helaas uiteraard vandaag is er 'iets' te doen in Hermann Park en omstreken en staat elke centimeter vol met gele schoolbussen van all-over-Houston en zelfs nog heel wat van daarbuiten. DRUK! En nou wil het zo zijn dat als ik de andere kant Hermann park uitrij ik NOOIT weet hoe ik weer terug naar huis moet. Dus verdwaalden we zonder tomtom en reden we maar wat rondjes totdat ik weer genoeg herkenningspunten had om gericht ergens heen te gaan. Uiteindelijk kwamen we in de Galleria-Mall terecht en hebben de kids daar in de speeltuin gespeeld. Zij vonden het prima. de kleintjes hebben lekker geslapen tijdens de rit. Boaz en Rens hadden lol achterin.

Toen kwam Koos weer thuis, wat heerlijk was. En hij zn tasje natuurlijk volgestopt met lekkere koekjes en andere dingen die je wel in je caary-on mag meenemen. Ook chocolaatjes en dropjes.  Dat was woensdag.
Vrijdag kwam oom Wim aan in Houston, want hij is hier voor de OTC. De hele zondag is hij bij ons geweest en dat was Megagezellig! Hij had nog meer nederlandse dingetjes meegenomen. Lekker stroopwafels, dropjes. Bobotie (dat is niet NL, maar hier kennen ze het niet) 4 fotoboeken die wij in Nl hadden besteld en van die super leuke AH-kleintjes. Daar krijg je mij al Lyrisch mee, Rens en Thomas vinden ze ook leuk. Thomas met name de banaan en de appelmoes. Rens speelt echt winkeltje. hij 'bliept' de producten, stopt ze in een klein zakje, en mama mag met de muntjes betalen. Hij vindt ze erg mooi.

Nu is het maandag morgen. Rens is naar school ( met het nodige gekrijs dat daar tegenwoordig aan te pas komt) En Thomas speelt lekker met boekjes en zn loopauto. Thomas mist Rens altijd wel. Hij heeft een schaduw nodig denk ik.

Zo, dat was het weer even, jullie zijn weer een beetje op de hoogte. Ik ga proberen iets met de foto;s te regelen zodat jullie af en toe ook nog wat kiekjes van ons kunnen zien. Sinds ik google+ heb snap ik nergens meer wat van. Dus vanavond heb ik tijd om daar is even in te duiken.
Knuffels van *s Hoefakkers en baby3

Wednesday, April 4, 2012

Rens de grappenmaker

Zo even een aantal uitspraken van Rens op een gewone doordeweekse dag.

's Morgens in de dierentuin had hij een mooie stempel van een aap op zijn hand gekregen. Dus hij laat hem zien aan papa, 's avonds bij het eten. Papa zegt: Oh, dat is een mooie tijger! Het gezicht wat Rens dan trekt is niet te beschrijven, maar een halve minuut lang zit hij met hoog opgetrokken wenkbrauwen, kin iets naar beneden, ogen af en toe draaien alsof hij zegt: Naah jaaaa zeg... Een tijger. Hoe komt ie erbij? Wat kan ik hier nou voor zinnigs op zeggen?! Ik wist niet dat die papa zo stompzinnig kon zijn.
Goed, dat zegt hij dus met zijn gezicht. Uiteindelijk vraagt mama: Nee he Rens, dat is geen tijger. Wat is dat wel? En alsof het de normaalste zaak van de wereld is, zonder enige stemverheffing: Een vis.

Nog eentje dan: Afgelopen tijd staat in het teken van Pasen en eieren enzo. Dus mama vraagt, wijzend naar een plaatje van een kip: Wat is dat? Rens: Een kip. Mama: Wat legt de kip? Rens: Eieren. Mama: En wat zit er in de eieren? Rens: SNOEPJES!