Friday, August 10, 2012

Leren schelden met Thomas de trein

Het is al weer een hele tijd geleden dat we iets gepost hebben, maar er gebeurt ook niet bar veel eigenlijk. Buiten is het gewoon warm, waardoor we weinig noemenswaardige dingen doen.
We gaan bijna elke dinsdag naar Ikea (want dan Lunchen de kinderen gratis). Rens speelt dan met Edmund in de ballenbak, wat ze helemaal geweldig vinden. Thomas Sam en Sam (jaja) lopen dan met ons door de winkel. Verder gaan we bijna elke week naar de Galleria Mall, want daar is het lekker koel en kunnen de kids spelen in de speeltuin. En dan nog onze tripjes naar de supermarkt en de amerikaanse versie van Kruidvat (CVS).

Thuis kijken de jongens af en toe een aflevering van Dora, Bob de Bouwer of Thomas de trein. En ze leren er heel wat van. Rens loopt door de kamer: Bust my Buffers!  of Cinders and Ashes!  Allemaal uitspraken van Thomas de trein.
Thomas begint zichzelf nu eindelijk bij naam te noemen. Van baby naar Kindje, naar Tommy en Tomasito (in de creche geleerd) en nu heet hij Tovan. En Thomas detrein heet Tovan de trein. En mama heet Mammasito. Alleen als wij hem Tomasito noemen. Hij heeft altijd veel te vertellen. Vooral over het vieguig en Neejand.
Hondjes worden ook wel Doggies genoemd. En vogels moeten in de boom. Rens is dan weer verontwaardig, want volgens hem zaten de squirells (eekhoorntjes) daar al...

En nu wordt alles klaargemaakt voor ons vertrek. Vandaag wordt de Mazda verkocht en de Ford heeft al een rij wachtenden die hem graag mee willen nemen, dus dat komt ook wel goed.
Vanavond de laatste spelletjes avond en nog wat electrische apparaten doorpassen naar vrienden. Overal laatste keertjes...

Vanmorgen vertelden we Rens dat mama een bakfiets krijgt voor haar verjaardag. We zaten te kijken op Bakfiets.nl en zeiden dat dat mooi makkelijk was als we naar de winkel gingen. Dan konden alle kindjes mee en de boodschappen ook nog. Toen we later Rens aanspoorden om zn boterham op te eten zodat we naar de  winkel konden zei hij. 'met de punt N L fiets?'
Tja.. bijna goed.

Bij Thomas is alles bijna en een beetje. Beetje pluffen ( knuffelen) beetje vies. beetje poetsen, beetje plapen (slapen) en nu komt hij naar me toe met een beetje pijn. Het viel mee gelukkig.
Tot zover vandaag.