Sunday, January 27, 2013

A whole new world

En dan kijk je naar buiten en is alles ineens niet meer wit, maar vol met kleurtjes. En een hoop slush en slurrie. (ofwel gesmolten sneeuw)
what's new?
Wat is er allemaal gebeurt in de laatste tijd. We bloggen zo weinig dat er toch wel het een en ander moet zijn gebeurd. We hebben enorm genoten van de sneeuw. Rens kan goed sleeen, en durft van echt steile heuvels af. Thomas wil ABSOLUUT niet op de slee. Hij vindt lopen in de sneeuw veel leuker. Zijn regenlaarsjes waren lek, en sowieso eigenlijk te koud voor in de sneeuw, dus nu heeft hij echte sneeuwboots. Nu loopt hij nog beter in de sneeuw. Mooi gezicht. Sam mag lekker in de draagzak als het heeft gesneeuwd, want de kinderwagen door de sneeuw duwen is ook niet echt iets.
De bakfiets was een beetje stuk, maar is inmiddels weer gerepareerd. De rem en versnellingskabels waren volledig naar zn grootje/. Ik kon ineens helemaal niet meer schakelen, en we hadden al gemerkt dat de rem een beetje gek deed, maar dat verklaarde het wel. In een paar uurtjes had de fietsenmaker hem gemaakt. Echt super!!
Rens is de laatste tijd met de auto naar school gebracht samen met een klasgenootje. Met de kou en sneeuw was dat erg fijn. Vanaf nu mag hij sochtends met de auto mee en smiddags haal ik hem met de fiets op. Dat is een beetje het plan. Hij vermaakt zich heel goed op school. We zien hem echt veranderen. Hij kan een stuk beter spelen en kan ineens sterke huizen bouwen met de duplo. Hij kan ook goed vertellen wat hij allemaal heeft gedaan. Opvallend dat hij vooral de rustige spelletjes erg leuk lijkt te vinden. Zoals gekleurde dopjes in een raster prikken. Geduldig precisie werk, maar goed, dat is ook wel echt iets voor Rens.
Voor Thomas is het heerlijk dat Rens overdag even weg is. Hij kan nu veel beter zijn eigen ding doen zonder dat Rens hem afleidt. bijvoorbeeld alle dvd-hoesjes 'lezen'. Een puzzel maken samen met mama. Lekker kleuren.
Sam wordt gewoon groot. Hij is enorm sterk. Hij buikschuifelt door de kamer. Roept heel hard in de microfoon van zn speelgoedje, is gek op springen op de schoot en crossen in zijn loopauto.
Gisteren heeft hij laten zien dat hij ook goed kan overgeven, dat was wel heel zielig. Helemaal rillerig en 7 of 8 keer achter elkaar een plons eruit gooien. Heel zn bed er onder en zn dekens en nog meer dekens en papa en BIJNA de computer, ook de tafel en de vloer. En hijzelf natuurlijk ook. Daarna was het weer goed. Helemaal blij vandaag en druk met kletsen en kruipen en knijpen.
Nu is mama verkouden en hoofdpijn en oorpijn. Maar als je ziet dat half nederland in bed ligt met een griep valt het allemaal nog mee.
Ik ga weer even met de kids bemoeien.
tot gauw hoop ik
Els

No comments:

Post a Comment