Sunday, October 17, 2010

Thomas the Texan

Niet Thomas the Train nee. Het is een echte Texan. Toen hij was geboren had hij gelijk al een mooie rode kleur, een echte Redneck dus. En hij doet alles wat hij moet doen zo goed: Eten, slapen en luiers vies maken. Daarnaast rolt hij af en toe bijna om, doet wat opdrukoefeningen en houdt zijn hoofd omhoog als hij op zijn buik ligt.
Van de week is hij al twee keer uit geweest, samen met mama, oma en Liesbeth boodschappen doen. Oma en Liesbeth hebben anderhalve week in huis geholpen, en zijn vrijdag weer terug gevlogen naar Nederland. Dus zaterdag was onze eerste dag met zijn viertjes. Het ging heel goed! We zijn zelfs uit geweest 's avonds.
Om een uur of drie, toen Rens weer wakker werd, zijn we in de auto gestapt en naar Bellville, Texas gereden. Daar was de Austin County Fair and Rodeo! Dus Thomas zijn derde uitje was naar een Texaanse plattelands Rodeo... Toch even wat anders dan de Houston Rodeo.
Ik denk dat ik (Koos) de enige man was met een korte broek, iedereen had jeans 'n boots aan. Veel hoeden. Geen (zichtbare) revolvers, dus dat viel weer mee. Maar wel echte Texanen met dito accent. Eerst maar eens een beetje rondgelopen door de tentoonstellingen: Kalkoenen, Kippen, Paarden, Varkens, Koeien, vul maar in. En om even voor half acht begon de show.
De presentator kwam te paard de arena in, met microfoon in de hand. Eerst werd natuurlijk verteld wie de sponsor (Dodge) was, en in vijf minuten werd uitgelegd waarom Dodge trucks zo goed zijn.
Toen kwamen er vrouwen/meisjes te paard met vlag naar binnen. De eerste vlag was de vlag van de United States of America. Ok, mooi. De tweede vlag is de vlag van onze mooie staat Texas. Oei, allemaal staan, en hoed af tegen de borst!
De presentator gaf daarop een toespraak over de United States, dat het sinds ongeveer 200 jaar zo'n geweldige staat is die wereldwijd recht en vrijheid probeert te waarborgen. Dat we zo trots zijn om in een vrij land te leven. Dat we... enz. enz. en de United States of America is de goeiste. Maar zonder gekheid, indrukwekkend was het wel.
En we mogen niet vergeten dat we in dit land vrij zijn om naar onze Heer te gaan, waar we ook zijn. Want 'the first amendment' (eerste artikel) van the Constitution (grondwet) is dat iedereen vrij is om welke religie dan ook te belijden. Dus laten we dat nu doen. En iedereen in die arena ging staan, hoeden weer af, tegen de borst, en er werd gebeden en gedankt voor de avond.
Toen kwam er een verhaal over de US Army, dat we hier mochten zijn omdat op veel plekken ter wereld jonge jongens onze vrijheid waarborgen. Dat we daar dankbaar voor zijn en bij stil moeten staan. En hij spoorde aan tot het schrijven van een brief aan een soldaat. Misschien ken je er niet een persoonlijk, of heb je het adres niet, maar schrijf maar een brief: Beste soldaat, dank je wel voor je inzet.
Toen vertrokken de vlaggen weer uit de arena en kwam de eerste show. Een heleboel cowgirls (ongeveer 30) in glittershirtjes op paarden met Amerikaanse vlaggen die door die arena galoppeerden, kriskras door elkaar en naast elkaar en achter elkaar aan en in rondjes en weet ik het wat. Een soort dans met die 30 paarden, erg mooi.
En verder waren er natuurlijk de spelen als bronc riding (het bekende stier rijden maar dan op een hengst), roping (kalfjes vangen met een lasso), steer wrestling (met een paard achter een kalf aanrennen, van het paard afspringen op de nek van het kalf en dat kalf tegen de grond werken), calf scramble (10 kalfjes worden losgelaten en 20 jongeren proberen ze te vangen met de blote handen) en nog een paar dingen.
Helaas werd Rens behoorlijk moe en dus vervelend, dus we moesten voor het einde maar weer eens naar huis gaan. Er zou nog barrel racing komen (paarden slalom race voor cowgirls) en natuurlijk bullriding (stieren rijden).
Nou ja, er zijn in Texas het hele jaar door ongeveer county fairs en rodeo's, dus wie weet gaan we weer eens. In maart natuurlijk de Houston Rodeo, en dat is de top van de top van Rodeo's.
En het vierde uitje van Thomas is vanmorgen geweest: Naar de kerk! Hij heeft heerlijk geslapen tijdends de dienst, en ongeveer 20 minuten voor het eind kreeg hij honger en is Els eruit gegaan. In ons nieuwe gebouw is een mooie ruimte speciaal ingericht voor het voeden van babies, en daar hangt een televisie om de dienst te volgen.

Jaja, wat een belevenissen weer. De foto's van de rodeo komen online, alleen onze camera stond op het verkeerde standje, dus ze zijn niet allemaal heel mooi geworden... En nu is de oven lekkere scones aan het bakken, dus die hebben we straks vers voor lunch.

Groeten allemaal,
Koos, Els, Rens en Thomas

No comments:

Post a Comment