Tuesday, November 9, 2010

Anneleen

Onze lieve vriendin, Els haar beste vriendin, is Thuis. Ik denk dat de meeste lezers van ons blog al weten dat Anneleen ernstig ziek was. Het begon twee jaar geleden met een verkoudheid, ging met ups en downs toch bergafwaarts. Na lange verblijven in ziekenhuizen, na wonderbaarlijke herstelperiodes, na harde terugslagen en vooral na veel gevecht van haar en zeker ook haar familie en zonder de hoop te verliezen is ze uiteindelijk door God verlost van het lijden hier.
Wij geloven dat ze nu in de hemel is. Een vraag die wij ons hebben gesteld: Wat doet ze daar nu? Ze helpt mee met het onderhoud in het paradijs, voor het eerst sinds lange tijd weer zwarte handen van de aarde... Zoiets. Zich verbazen over Gods schepping, en bovenal: Zonder lijden, zonder vloek God de eer geven van al het moois waar ze nu van mag genieten.
Verdrietig, ja, we zijn onze lieve Anneleen hier kwijt. Opgelucht, het gevecht is over. Blij, ze kan weer vrij ademen op een plek die mooier en beter is dan wij ons kunnen voorstellen.
Het is erg moeilijk te beseffen, we kunnen nog niet echt afscheid nemen. We hopen de kerkdienst en begrafenis via internet mee te maken, maar het blijft ver weg. Met de Kerst zijn we hopelijk in Nederland, we weten niet goed hoe dat zal zijn...

No comments:

Post a Comment