Saturday, February 27, 2010

Naar de dierentuin

Het was prachtig weer vandaag. Toch zeker wel zo'n 20 graden. En dus gingen we vandaag maar naar de dierentuin. En voor de eerste keer vond Rens het ook helemaal leuk! We hebben nu een abonnement. Rens en ik kunnen er altijd gratis in en ik mag dan nog iemand meenemen ook!! Dus iedereen die naar Houston komt, mag mee naar de Houston Zoo. Rens was helemaal enthousiast over een of andere gier, een van de eerste dieren die hij in de smiezen kreeg. Het beest stond zich pal voor t raam op te tutten. Dus Rens stond er vijf centimenter vanaf Die Die Die te roepen en te wijzen. Ondertussen renden er wat Chipmunks ( grondeekhoorntjes) tussen de grondgieren door, maar die vond hij veel minder interessant. Dit was trouwens wel een mooie versie van de gier. Mooie blauwe veren. Uiteraard wel zon gekke kale nek en kop, maar ja, anders heet je geen gier toch?
Daarna hebben we Dory en Nemo gezien, van de disneyfilm Finding Nemo. Die vond hij ook wel leuk. In de (neppe) rotsen waren raampjes waardoor je naar wat naakte molratten kon kijken en dat kon rens zn goedkeuring ook wel wegdragen. Dat was precies op zijn ooghoogte. Och en zoo schattig. Lagen zn daar met zn twintigen lekker op een kluitje. Valt er ineens een jonkie ( 2 cm) uit t nest en krauwelt er weer terug in. Echt schattig, Rens zagt allemaal gebeuren en vertelde mij: Die!
Ja heel goed, Die!

Daarna gingen we op zoek naar de olifant want die kreeg een bad, maar dat duurde Rens te lang. Toen zijn we naar het voeren van de leeuwen geweest, wat zit daar een prachtig geluid in. Diep gegrauw. Heerlijk. En Jonathan de mannetjesleeuw was prachtig. Mooie volle manen en heeeeel rustig. Liet die meiden maar een beetje druk doen. De verzorgers moesten em echt gaan halen, want hij lag te pitten. En hij kwam echt pas op zn dooie akkertje aangestiefeld toen het hek open ging voor het voeren. Ze konden met hun neus een stok volgen en dan kregen ze vlees. Heel knap. De dames waren nog heel jong en wat minder getraind...en wat luidruchtiger....en wat jaloerser op elkaar. Jonathan vond t allemaal wel prima.

Dr was ook een kinderzoo, daar kon je met de geitjes spelen. Die lagen daar lekken lui in het zonnetje en er liepen allemaal kinderen door met borstels. Rens vond het erg leuk. Geitjes aaien. Zet wel ff wat foto's op picasa weer. Die geitjes waren echt Ubermak! Makker dan de makste geit die je je kan voorstellen. Serieus! Ze deden helemaal niets. Al borstelde je in hun ogen of trok je aan zn staart. Nou in Ede op de kinderboerderij gaven ze je nog wel eens een zetje en lag er over geitenpoep ( logisch ze moeten t ergens laten) maar hier was t super schoon. De verzorgers raapten t gelijk op.

Rens vond ook de vleermuisjes leuk om te zien. Twas er heel donker, maar t fruit hing in het licht, en daar kwamen ze natuurlijk steeds op af. Uiteraard weer een hoop Die Die gehoord :D

Er zat ook een luipaard met een zwarte panter in een hokje. En mevrouw de luipaard bedacht dat ze wel bovenop een grote balk wilde zitten (zon 3 meter hoog). Nou zo vloeiend als ze daar bovenop sprong... Dat was echt indrukwekkend. Geen geluid, geen krachtinspanning (leek) en zooooo soepeltjes! Ja...daar ben ik nog steeds wel van onder de indruk.

Nou toen was Rens wel errug moe hoor. Hij viel op de terugweg in de auto in slaap (8 minuten rijden). Hij slaapt tegenwoordig in een pyjama en niet meer in een slaapzak, want die zijn allemaal te klein en dan kan ie niet meer strekken. Lijkt me nogal vervelend slapen. Dus nu heeft ie een stoere Cars-Pyjama en een met Thomas de trein ( kijk maar eens naar Ketnet ofzo??).

We hebben twee nieuwe spelletjes gekocht. Ticket to ride-kaartspel. En San Juan, een kaartspel variant van Puerto Rico. erg leuk allebei, Vooral San Juan.
Nu hoor ik van Koos dat we een filmpje moeten kijken.
Nog even ter informatie:
Morgen zondag, gaan we uit de kerk eerste lunchen bij Reece en Sarah, en 's avonds gaan we naar Ben en Cara! Dus druk en gezellig. En we hebben lekker Tiramisu gemaakt. OOK LEKKER!
Nou toedeledokie allemaal.

No comments:

Post a Comment