Tuesday, May 25, 2010

Vervolg

beetje later dan beloofd, maar ik moest ook een brood bakken gisteren. En nee, ik kan maar een ding te gelijk, zeker tijdens brood bakken!
Goed waar waren we? Halverwege de zaterdag toch?
Oh ja, het Boottochtje. Ja dat was erg grappig. En een mooi rondje ook, duurde nog best een tijdje. Na het boottochtje zijn we naar het welbekende Alamo gegaan. Daar heeft een belangrijke veldslag plaatsgevonden en dat ligt dan ook echt MIDDENIN San Antonio. Op Picasa staan er een aantal foto's van. Het grappige is, dat vroeger die kerk met zn muren echt midden in het niets stond. Er was gewoon niets dan cowboy-landschap! En nu ligt het in het centrum van een grote stad. Dat is wel heel raar. Er was een hoop te zien en te lezen, heel interessant, maar voor Rens duurt dat allemaal te lang, dus we hebben ook een hoop niet gezien. We hebben wel een goed beeld van hoe het gebouw er toen uitzag en hoe de indeling een beetje was. In het museum zag je ook wapens van 'vroeger'. muntjes, knopen, geweren, kleding, een handschoen die misschien wel was geweest van... Haha, dat zouden ze in Nederland niet zo snel in een museum leggen, denk ik.
Maar t was erg indrukwekken. Het was echt een stenen gebouw. De kerk voelde eigenlijk best een beetje aan als grot. Maar er stond daar verder niets, het waren meer de gebouwen er omheen die wat te vertellen hadden.
Na de Alamo hebben we een dik ijsje gegeten en zijn we naar huis gegaan, voor Rens zn dutje. Dat werd maar een uurtje, dus toen gingen we weer terug naar de Riverwalk. We zijn wezen kijken bij de Tower of The Americas, maar het was erg duur om naar boven te mogen. Bovendien was het niet echt geweldig weer, dus waarom zou je ook. We hebben wel vaker op een toren gestaan. Buiten de toren was een park met een hoop water waar je niet in mocht spelen...spelbrekers... Gelukkig waren er ook regengordijnen boven land, zodat je daar lekker onderdoor kon rennen. Dat vond Rens wel leuk om te doen. 1 keer... toen had ie wel door dat je daar erg nat van werd. Koos ging aan een kant staan en ik aan de andere en dan riep ik hem, maar mooi dat ie om het regengordijn heen liep!! Ja hij is best slim. Daarna nog lekker gerend door het gras, aan de bloemetjes geroken en gegild van plezier. Lekker uit eten geweest bij de Texaan. Waar Koos zijn eerste Lone Star biertje heeft gedronken en ik een Cola kreeg die voldeed aan de Texas-size-standard. Al was de helft dan wel ijsklont. Je krijgt halverwege ook weer een nieuwe, want dan is je cola verwaterd. Het is van die spuitsoda-cola. Dat betekent gratis Refills. :D altijd leuk! Weer naar huis en eventjes zwemmen in het zwembad om af te koelen.
Rensje naar bed, en omdat wij dan niet meer weg kunnen hebben we gewoon heerlijk relaxt tv gekeken. Dat doen we anders nooit, want we hebben geen tv. Maar t was wel leuk om onze favorieten voorbij te zien komen, House en NCIS.
Volgende morgen weer zon heeeeerlijk ontbijt. Rens geniet daar ook echt van. Onbeperkt cheerios..... Alles ingepakt en op naar huis. Maar eerst naar t zuiden, want daar was San Jose.
San Jose is een oude Mission. Een kerk die er al in 1700 door wat monnikken werd neergezet om Indianen te bekeren. Werkte erg goed!! Binnen de muren van het klooster (zal k t maar noemen) leefden soms wel 300 mensen. Monnikken en Indianen. We zagen dat ze hun meel maakten met molenstenen die werden aangedreven door een HORIZONTAAL waterrad. Dat vonden we wel een beetje dom. Rens heeft nog wat mooie salamanders gevonden en vond het heerlijk om gewoon lekker zijn eigen gang te gaan. Na ons bezoek aan San Jose zijn we echt naar huis gereden. Bij Katy Mills nog even gestopt om mn horloge een schakeltje meer te geven en even wat te eten en toen zijn we via de Walmart naar huis gereden. Bij de Walmart hebben we een mixer gekocht, want het amerikaanse brood komt ons nu echt wel de neus uit. Ik heb er een huishoudelijk taak bijgekregen: Brood bakken. Mijn eerste brood was redelijk. Smaak was goed. Maar hij was niet zo geweldig gerezen. Dus poging twee.
De bananaNutMuffins waren wel goed gelukt.
Ja ik denk dat ik nu maar even een broodje ga maken. A Dieu allemaal.

No comments:

Post a Comment