Sunday, November 8, 2009

Bezig/Zondag

Lieve lezertjes, en in het bijzonder Bezig-lezertjes,
Zondagmorgen hebben we samen het afscheidsfilmpje van Bezig bekeken. Het was vrijdag al verstuurd, maar vandaag dus pas bekeken, in alle rust en samen (wel zo leuk). We willen jullie hartelijk bedanken voor deze leuke manier om ons iets mee te geven. Bedankt voor de zegenwensen, en vooral nogmaals bedankt voor de afgelopen twee jaar waarin we actief deel uitmaakten van Bezig: Een gezellige club van lieve mensen die op zoek willen naar wat God voor ieder persoonlijk wil betekenen. We hebben echt heel veel aan jullie gehad.
En nu hier op zoek naar een manier om ook ons geestelijk leven invulling te geven: Misschien drijven we er gewoon heen, misschien een beetje zwemmen. We wisten het na de zomer al: De gemeente hier is echt een actieve gemeente waar we graag bij willen horen. Vanmorgen naar de kerk geweest, en het was heerlijk om na twee weken (vorige week zaten we in het vliegtuig) weer in een gemeente te zijn. We willen hier ook mee gaan doen aan bijbelstudie/community groups, en verder dient zich een perfecte kans aan om gelijk veel mensen te leren kennen: Aanstaande vrijdag en zaterdag is er een 'Men's Retreat', of liever: 'Advance' (retreat: terugtrekken, maar ze hebben het liever over advance: naar elkaar toekomen, naar God toekomen en toegerust worden om in het dagelijks leven met het evangelie naar buiten te treden).
Vanmorgen hebben we een preek gehoord over Habakuk 2:14: For the earth will be filled with the knowledge of the glory of the LORD as the waters cover the sea. Dat is het uiteindelijke doel waar God heen werkt, en wij kunnen our peace of earth alvast vullen met die knowledge of the glory of the LORD. We wensen iedereen, en als antwoord op het filmpje vooral de Bezig, daarbij Gods zegen toe.
Verder hebben we vanmorgen een geweldige kerkdienst meegemaakt: Via een soort belijdenis werden 58(!) nieuwe leden aan de gemeente toegevoegd. De standaard weg om lid van de gemeente te worden is om classes te volgen, zodat je bekend wordt met wat de Presbyterian kerk leert en hoe Christ the King (de locale gemeente) werkt. Daarna wordt je gevraagd om belijdenis te doen voor de gemeente en dan ben je lid van de kerk. Vanaf de lente gaan wij dus ook die classes volgen, en ondertussen kunnen we natuurlijk gewoon meedoen in het gemeenteleven.
Dat was het even voor vandaag, nog precies op tijd voor Nederland om zondagavond nog even alles te lezen. Groeten, Koos, Els en Rens!

P.S. Het is erg leuk om de reacties op de berichten te lezen, per mail of hier op de site.

No comments:

Post a Comment