Wednesday, November 4, 2009

Hopelijk een huis!

Haha, we zijn gisteren nogmaals wezen kijken bij een huis waar we maandag ook al waren. Dat huis kostte oorspronkelijk te veel, maar de makelaar heeft het wat naar beneden weten te krijgen, en nu is het binnen budget.
Het was spannend of de bank er in zou passen. Wie koopt er dan ook zo'n grote bank... Nou maar hij is wel mooi en zit ook lekker. Dus. Maar waarschijnlijk gaat dat wel lukken. Het huis wordt er niet praktischer van qua indeling, maar Amerikanen weten toch al niet echt wat praktisch is in een huis. Veel te veel inbouwkasten en kleine kamertjes met allerlei deuren en nog meer inbouwkasten. En wie maakt er nou een fireplace in de woonkamer in het toch altijd veel te warme Houston? Een ding is zeker: We hoeven nooit te stoken, en als we al iets moeten stoken, dan wordt het dus hout.
Het is een huis in een gated community, met allemaal appartementen en een huis, oorspronkelijk bedoeld voor de eigenaar (in 1930 gebouwd), maar nu dus hopelijk voor ons. Een parkeerplek onder de appartementen binnen het hek, een zwembad binnen het complex, als we de voordeur uitlopen moeten we uitkijken om niet in een fontein te struikelen, een prive patio van een meter of 2 bij 5 (klein dus, maar hier schijnt dat nogal bijzonder te zijn), ruime woonkamer met open haard, aparte eetkamer, ruime keuken, voor en achter een grote slaapkamer met eigen badkamers en inbouwkasten en daar tussen in nog een soort van kamer/overloop. Groot genoeg voor ons drietjes dus, en er kunnen prima wat gasten bij.
We hebben nog geen foto's, maar het wordt toch eerst nog opgeknapt: Alles schilderen, boven nieuwe vloerbedekking en nog wat dingetjes. Dus als alle papierwerk klaar is en alles opgeknapt is, dan maken we wat foto's en maken we het adres bekend.
Verder hebben we gister ons social security nummer proberen te krijgen, maar daar gaat vier weken overheen... We kunnen dus nog geen rijbewijs halen, auto kopen of huis huren, dus alles moet voorlopig nog via het werk. Beetje hopeloos, en nogmaals: Welcome in the United States! De mevrouw achter de balie vond ook dat the system for immigration stinks... Tsja.

No comments:

Post a Comment