Sunday, November 29, 2009

Thanksgiving

Afgelopen donderdag was het Thanksgiving, aka Turky day. Wij waren op drie plekken uitgenodigd, en we wilden naar Ben en Cara en familie in Seabrook. Maar Rens had last van zn tanden en heeft de hele dag gehuild en niet geslapen, dus dat hebben we maar afgezegd.
De volgende dag was 'Black Friday', de grote shopping day hier. Kortingen tot 80% op allerlei electrische apparaten, winkels om 4 uur 's nachts open (winkeltijdenwet kennen ze hier niet). En het gekke is, dat er dus daadwerkelijk mensen zijn die daar op af komen.
De grap is, dat de kortingen gelden op artikelen in-store. Dus grote reclameboodschappen: Die-en-die plasma tv van 7000 voor 500 Euro (bij wijze van spreken, maar er zijn echt idiote aanbiedingen), alleen dan hebben ze er maar vijf op voorraad. En dan staan er dus mensen vanaf de vorige avond in de rij, die 's morgens vroeg is aangegroeid tot letterlijk een rondje om de parkeerplaats, om zo'n aanbieding te bemachtigen. Je moet er maar zin in hebben... En dat is black friday, maar de zaterdag erna weer, alleen in iets mindere mate. Drukdrukdrukdrukdruk. En heel Amerika is vrij, dus iedereen gaat shoppen.
Wij niet. Wij werkten. Ik heb donderdag gewerkt, en vrijdagmorgen weer. Vrijdagmiddag heb ik met Els wel wat 'boodschappen' gedaan, want zoals de meesten wel weten, doet Europese apparatuur het hier niet vanwege een ander voltage (110 ipv 230). Dus daar profiteert Jeroen mooi van :). En wij mogen (op kosten van de baas uiteraard) Amerikaanse apparatuur aanschaffen. Dus we hebben vrijdagmiddag een stofzuiger, strijkijzer, koffiezetapparaat, waterkoker, stereo dinges, voedsel hakselaar en nog een paar dingen gekocht.
Zaterdag zijn we naar de Ikea geweest om wat dingetjes voor in huis te kopen, en kerstversieringen. Jaja, we gaan wel aan de kerstboom hier. Kunnen we Rens zn kadootjes onderzetten, haha.
Vrijdagavond hebben we nog een beetje Thanksgiving gevoel gekregen, we waren uitgenodigd bij Ben en Cara voor diner. Daar waren nog twee mensen, Rob en Jan, en we hebben een erg gezellige avond gehad.

No comments:

Post a Comment