Sunday, November 29, 2009

Verhuizen? ...

Tsja, voor de oplettende lezertjes: Afgelopen zaterdag dus naar Ikea geweest. 'Maar jullie zouden toch verhuizen?' 'Ja, dat zouden we ook.' 'Maar dan kun je toch niet naar de Ikea?' 'Nee, dan kun je niet naar de Ikea.' 'Zijn jullie dan wel verhuisd?' Ah, nee dus.

Het verhaal.

We hadden gevraagd of we 28 November zouden kunnen verhuizen. Nou, dat zouden ze (de verhuis agent) nog uitzoeken, want zaterdag was geen normale dag om te verhuizen. En misschien zouden er dan ook nog extra opslagkosten worden berekend, want de spullen waren al in Houston gearriveerd. Dat was het verhaal op 17 November.
Ok, dan wachten we nader bericht af. Nou zijn wij geen Amerikaan, en dus relatief onbekend met het fenomeen Thanksgiving. Het blijkt dus echt een vakantie te zijn, niemand werkt op donderdag, en de meesten (behalve winkelpersoneel) ook niet op vrijdag en zaterdag. Oei. Donderdagmorgen toch maar gemaild, naar de verhuis agent en naar de verhuurder, want we hadden nog niks gehoord over het verhuizen en ook hadden we nog geen sleutel...
Gelukkig konden we de sleutel vrijdag ophalen, want de verhuurder was toch wel even op kantoor vrijdag. Leuke vent trouwens, en korte lijntjes, dus makkelijk geregeld.
Zo niet met de verhuisagent. Die woont ergens in Illinois, en daar rijd je niet in een uurtje ff heen. Dus niks meer gehoord. Zaterdagmorgen toch maar kijken bij het huis, of er niet toevallig een grote container voor de deur staat met een paar mannen er naast om de boel in huis te zetten. Maar die container was er niet, of hij was niet zo groot als we denken, want we zagen hem nergens.
Dus ja, toen hadden we zaterdag ineens vrij. En konden we naar de Ikea. Ook wel leuk. Maar wel spannend, want hoe gaat het nu verder?
Tsja, dat weten we niet. Morgen om 11.00AM moeten we uit dit appartement zijn, dus we gaan 's morgens vroeg naar ons huis om te kijken of daar verhuizers en een container zijn. En als dat niet zo is, dan kunnen we tegen kantooropeningstijd (ongeveer 8.00AM) eens proberen contact op te nemen met die verhuisagent.
En als ze er wel zijn, dan moeten we hard werken om die hele container in 1 dag leeg te krijgen. Anders moeten we uit logeren. Nou ja, de spullen zijn in Houston, tenminste, dat hebben ze ons gezegd, dus overboord slaan kunnen ze niet meer. We moeten alleen even afwachten wanneer ze naar ons toekomen.

Hartelijke groetsels, en wordt uiteraard vervolgd!

PS Foto's van het huis staan op Picasa! En wat is het een mooi huisje!

No comments:

Post a Comment