Monday, December 21, 2009

Nog zo'n lekker weekendje

Tsja, dat is het enige nog wat het vermelden waard is blijkbaar, de weekendjes en de vrije tijd. Op zich een goed teken natuurlijk, want dat betekent dat we 'lekker saai' aan het werk zijn, en verder niet zoveel bijzonders meemaken.
Of toch niet zo'n goed teken, want Els schrijft nog steeds geen stukjes, omdat we nog steeds geen internet hebben thuis. Het is blijkbaar heel moeilijk om door alle kabeltjes heen onder de grond en veel ook door de lucht internet precies in ons huis, in ons internetstopcontactje in de muur te krijgen. Het is natuurlijk ook best een spaghetti, al die kabels die hier in de lucht hangen, en misschien moeten ze dat nog een beetje uit de knoop halen ofzo. Ondertussen zouden we vorige week dinsdag, toen woensdag en toen vrijdag internet krijgen, dus ik ben benieuwd of we het voor de Kerst nog geregeld hebben. Dat zou toch wel aardig zijn.
Afgelopen weekend hebben we, ehm... Iemand helpen verhuizen, die woonde letterlijk naast ons. Iemand uit de kerk, en die is verhuisd binnen hetzelfde complex, maar naar een ander appartement. 't Zal wel beter zijn, want nu woont ze dus waar dr 'buren' woonden, en daar is het immers altijd groener. Of het zwembadwater is in dit geval blauwer misschien.
Zaterdagmiddag zijn we naar Brazos Bend Park geweest. De Brazos is een rivier(tje), en die maakt een bocht (Bend), en daar is een natuurpark met vooral moeras. En alligators, en mooie bomen en vogels en vissen. Best een mooi park. En schildpadden. En je kunt er kamperen. We hebben een State Park Pass gekocht, dus we kunnen nu met onze auto (als ik er in ieder geval in zit) elk State (is niet National) Park binnenrijden, in plaats van iedere keer betalen. Dat hebben we er met zes bezoekjes al uit, dus wel de moeite waard. Je kunt er lekker kamperen en wandelen en midden in de natuur zijn. Voor degenen die het kennen: Het lijkt wel wat op natuurcamping Quadenoord in Renkum. En dan mag je daar een beetje fikkie stoken en boompje klimmen, een beetje de scout uithangen eigenlijk dus. Daar hebben we allebei veel zin in, dus we gaan hopelijk in het voorjaar veel weekendjes kamperen.
Het is trouwens heel mooi weer hier, deze paar dagen. Zo'n beetje twintig graden 's middags, kortebroekenweer. Alleen 's nachts koelt het hard af, tot vijf graden. Komende dagen schijnt het weer kouder te worden. Houston ligt nog niet in de tropen, en het kan hier best onaangenaam koud worden. Maar niet zo erg als in het kikkerlandje waar die kikkers wel weer doodgevroren in hun boerenslootje zullen liggen. Ik had het eigenlijk graag willen meemaken, schaatsen en sneeuwballen gooien en met de trein ergens proberen te komen en met de fiets uitglijden enzo. En de Dickensmarkt in Bennekom moet ook wel lekker in stijl zijn geweest, mooi hoor. Nou ja, zolang het hier niet (weer) grijs en koud wordt, vind ik het hier ook heel prima uit te houden.
Nou, dat was het weer even voor vandaag. Groetsels allemaal!

No comments:

Post a Comment